piktogrammikaruselli-dialogi
Dialogilla kohti yhteisymmärrystä ja konfliktin ratkaisua

 

Sanotaan, että nuorisotyö on jatkuvaa kaaoksen ja konfliktin hallintaa. Nykyään julkisuudessa, mutta myös nuorisotyön alalla,  puhutaan paljon ääripäistä, lisääntyvästä vihapuheesta ja dialogin tarpeesta. Usein ei  kuitenkaantunnisteta olemassa olevassa konfliktissa mukana olevia toimijoita ja heidän välisiä valtasuhteita. Lisäksi nuorisotyön kentälläkin erehdytään kutsumaan dialogiksi kaikenlaista keskustelua tai eri mieltä olevien välistä väittelyä ja jätetään tunnistamatta konfliktiin olennaisesti liittyviä tahoja. Ymmärrettävästi tällöin konfliktia ei saada kestävästi ratkaistua. – Se joko siirtyy muualle, vaimenee hetkeksi tai jopa pahenee.

RKI:n 5 tunnin mittainen dialogi-työpaja antaa perusvälineistön oman nuorisotilan tai ryhmän välisten konfliktien analysointiin ja perusymmärryksen dialogisesta lähestymistavasta ja menetelmistä nuorisotyössä. Dialogisen lähestymistavan tavoitteena ei ole ratkaista ongelmaa tai konfliktia nopeasti, vaan luottamuksen ja yhteisen ymmärryksen luominen, jonka jälkeen on myös mahdollista ratkaista yhdessä tunnistettu. Koulutuksessa esitellyt menetelmät ovat yksinkertaisia, sillä haastavissa tilanteissa työkalujen kannattaa olla helppokäyttöisiä! Mitään viisasten kiveä ja helppoja ratkaisuja monimutkaisiin paikallisiin konflikteihin emme siis viidessä tunnissa lupaa. Sen sijaan saat työkalua hahmottaa olemassa olevaa tilannetta ja luoda strategian ratkaista se kestävästi dialogin avulla. Kouluttajana toimii rauhankasvatusinstituutin toiminnanjohtaja Riikka Jalonen, jolla on vuosikymmenen kokemus nuoriso ja dialogityöstä Suomessa sekä sisällissotien jälkeisten nuorisoryhmien välisen rauhandialogin fasilitoimisesta Nepalissa ja Sri Lankassa.

Koulutus kestää lyhimmillään 5 h, mutta se on mahdollista räätälöidä kunkin kunnan tarpeisiin sopivaksi. Koulutuskokonaisuuteen sisältyy kouluttajien tuki myös koulutuksen jälkeen. Kysy lisätietoja nuorisotyo@rauhankasvatus.fi

Toinen Linja 17, 3. kerros
00530 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

Rauha on ratkaisuja

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää järjestöstä tai toiminnastamme, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search