Unelmoitko vapaaehtoistyöstä

haluaisitko osallistua Ljubljana Priden järjestämiseen? Miten olisi työskentely
40 000 lautapelin parissa saksalaisessa pelimuseossa?

RKI koordinoi suomalaisnuorille maksuttomia vapaaehtoistyöpaikkoja ainutlaatuisiin työtehtäviin muualle Eurooppaan. Vapaaehtoistöihin voi aina lähteä ilman aiempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä ja ilman paikallisen kielen tuntemusta! Vuoden 2018 aikana RKI tarjoaa 1kk-12kk pituisia vapaaehtoistyöjaksoja ainakin Kreikassa, Sloveniassa, Saksassa, Irlannissa ja Portugalissa. Vuoden loppupuolella nuorelle vapaaehtoiselle voidaan suunnitella yksilöity projekti myös RKI:n muissa kumppanijärjestöissä, esimerkiksi Skotlannissa uskontojen välisen dialogin parissa, Georgiassa nuoriso- ja rauhantyössä, Serbialaisessa koulussa, Puolassa nuorten kuulemiseen erikoistuneessa järjestössä, Palestiinassa ihmisoikeustyössä, jne. Suunnitellessa räätälöityä vapaaehtoistyöjaksoa hyvissä ajoin etukäteen, melkein mikä vain on mahdollista!

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu on vapaaehtoistyötä, joka on nuorelle aina täysin maksutonta ja lisäksi nuoren matkat, majoitus, ruokailut ja paikallinen mentorointi ja työohjaus korvataan EU-tuella. Nuori saa usein myös paikallisen kielen kielikurssin, joskus jopa etukäteen ja paikanpäällä vielä vaikka koko vuodeksi! Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu on ainutlaatuinen ja turvallinen tapa hankkia kansainvälistä työkokemusta jo nuorena.

Lisätietoja vapaaehtoistyöjaksoista antaa RKI:n suunnittelija Heidi Jyrkkä, heidi.jyrkka@rauhankasvatus.fi/0400151167. Hän vastaa kansainväliseen yhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

 

Avoinna olevat haut:

3 x 1,5 kk vapaaehtoistyöjakso Slovenian Zagorjessa (Youth Centre Zagorje)
2 x 1 kk vapaaehtoistyöjakso Slovenian Ljubljanassa (Ljulbjana Pride)
1 x 12 kk vapaaehtoistyöjakso Irlannissa vammaistyössä (Kingsriver Community)
1 x 10 kk vapaaehtoistyöjakso Saksassa pelimuseossa (Solaris)
1 x 6 kk vapaaehtoistyöjakso Lesvoksessa Kreikassa pakolaistyön parissa (Starfish foundation)
1 x 3 kk vapaaehtoistyöjakso Lesvoksessa Kreikassa pakolaistyön parissa (Starfish foundation)

Päättyneet haut:

1 x 12 kk vapaaehtoistyöjakso Ljubljanassa, Sloveniassa Pride-järjestössä
2 x 12 kk vapaaehtoistyöjakso Portugalin Lousassa Arcil ja Bloom järjestöissä
6 x 1 kk vapaaehtoistyöjakso Slovenian Zasavjessa lokakuussa 2017
1 x 12 kk vapaaehtoistyöjakso Portugalin Cavalo Amigo terapiahevostallilla Figueira da Fozissa 2017-2018

RKI:n suomalaiset vapaaehtoiset maailmalla: 

Henriikka @Cavalo Amigo, Porguali – kesäkuuhun 2018
Maija @Ljubljana Pride, Slovenia – helmikuuhun 2019
Jaripekka @Arcil, Portugali – joulukuuhun 2018
Julia @Bloom, Portugali – joulukuuhun 2018

ZAGORJE, SLOVENIA 13.5-28.6.2018

Kiinnostaako työ nuorten parissa? Entä haluaisitko kehittyä luovana ajattelijana ja suunnitella tapahtumia yhdessä muiden eurooppalaisten nuorten kanssa?

RKI etsii kolmea 18-26-vuotiasta nuorta vapaaehtoista Sloveniaan, Mladinski Center Zagorjeen (MC ZOS) näyttämötaidetta ja nuorisotyötä yhdistävään Skills&Art2Go projektiin. Reilun kuukauden mittainen vapaaehtoisjakso järjestetään 13.toukokuuta – 28.kesäkuuta kauniissa Zagorje ob Savin kaupungissa, joka sijaitsee n.50km päässä pääkaupungista Ljubljanasta.

Mladinski Center järjestää erilaisia vapaa-ajan projekteja ja aktiviteetteja alueensa nuorille ja etsii nyt kolmea suomalaisnuorta toteuttamaan projektia yhdessä yhdeksän muun eurooppalaisen nuoren kanssa. Vapaaehtoiset tulevat keskittymään mentoreidensa avustuksella esittävään taiteeseen, tapahtumatuotantoon ja nuorisotyöhön. Espanjasta, Slovakiasta, Bulgariasta, Puolasta ja Suomesta tulevat vapaaehtoiset nuoret tuottavat jakson aikana teatteriesityksen, jota esitetään eri puolilla Zasavjen aluetta.

Ohjelmaan kuuluu myös nuorisotyötä paikallisessa peruskoulussa, jossa tapahtuvan projektityöskentelyn teemat sisältävät aiheita mm. kielistä, maantiedosta, urheilusta, ruokakulttuurista ja esittävästä taiteesta.

Reilun kuukauden mittainen ohjelma on hyvä tilaisuus kokeilla vapaaehtoistyöskentelyä ja oppia uusia taitoja näyttämötaiteen sekä nuorisotyön parissa. Vapaaehtoisjakso on myös osallistujille täysin maksuton. EU:n Erasmus+ tuki kattaa osallistujille matkat, majoituksen, ruokarahan, taskurahan sekä vakuutuksen. Hakijoilta toivomme englannin kielen taidon lisäksi kiinnostusta projektin teemoihin sekä nuorison parissa ja kansainvälisessä ympäristössä työskentelyyn.

Vapaaehtoiseksi voi hakea lähettämällä englanninkielisen CV:n ja motivaatiokirjeen RKI:n kansainvälisen yhteistyön ja nuorisotyön suunnittelijalle Heidi Jyrkälle osoitteeseen heidi.jyrkka@rauhankasvatus.fi. Osallistujat valitaan mahdollisimman pian sopivien hakijoiden joukosta. Laita rohkeasti viestiä ja kysy lisää!

Lisätietoa vapaaehtoisjaksosta ja vastaanottavasta järjestöstä löydät RKI:n nuorisotyön sivuilta, osoitteesta http://nuorisotyo.rauhankasvatus.fi/eurooppalainenvapaaehtoistyo/

LJUBLJANA, SLOVENIA, KESÄKUU 2018

Miltä kuulostaa Ljubljana Pride -viikon taustajoukoissa vaikuttaminen? Haluatko suoraan toiminnan ytimeen? Nyt se on mahdollista!

Paikat syksylläkin markkinoituun Pride -vapaaehtoistyöhön ovat siis varmistuneet! Vielä helmikuun aikana tulleet hakemukset huomioidaan haussa! Syksyllä hakemuksen lähettäneet ovat saaneet vahvistuviestin hakemuksen voimassaoloon liittyen.

Ljubljana Pride -järjestö tarjoaa 18-30 -vuotiaille suomalaisnuorille reilun 1 kk kestävän vapaaehtoistyöjakson kesäkuussa 2018. Kuukauden mittainen vapaaehtoistyöjakso on vapaaehtoistyöjakso, jossa ryhmä nuoria työskentelee saman projektin parissa. Työtehtävät voivat vaihdella oman kiinnostuksen ja isäntäjärjestön tarpeiden mukaan, mutta ryhmässä kaikilla on samat tavoitteet ja työtehtävien kanssa ei jää yksin! Yhteensä 12 osallistujaa eri Euroopan maista osallistuu Slovenian Pride -kulkueen järjestelyihin kulkueviikon aikana sekä ennen ja jälkeen varsinaisen tapahtumaviikon.

Hakijoiksi ryhmään toivotaan nuoria, joilla on vahva kiinnostus tutustua Slovenialaisiin LGBTIQ+ aktiiveihin, paikalliseen vähemmistöpolitiikkaan ja aiheiden parissa työskenteleviin järjestöihin. Vapaaehtoiseksi voi hakea lähettämällä CV:n ja motivaatiokirjeen RKI:n kansainvälisen yhteistyön ja nuorisotyön suunnittelijalle Heidi Jyrkälle osoitteeseen heidi.jyrkka@rauhankasvatus.fi. Lisätietoja EVS mahdollisuuksista, apua CV:n ja motivaation tekemiseen sekä vastauksia kysymyksiin saa soittamalla numeroon 0400151167/Heidi.

 

PITKÄT VAPAAEHTOISTYÖJAKSOT IRLANNISSA, SAKSASSA JA KREIKASSA

Mikäli olet kiinnostunut RKI:n muista avoinna olevista vapaaehtoistyöjaksoista, ole yhteydessä suoraan RKI:n toimistoon. Syksyllä alkavia pitkiä vapaaehtoistyöjaksoja on useampia vaihtoehtoja.

Lisätietoja muista EVS mahdollisuuksista, apua CV:n ja motivaatiokirjeenn tekemiseen sekä vastauksia kysymyksiin saa myös soittamalla Heidin numeroon 0400151167.

Päivitys 4.5.2017: VAPAAEHTOISTÖIHIN LJUBLJANA PRIDE -JÄRJESTÖÖN

RKI:n Slovenialainen kumppanijärjestö Ljubljana Pride tarjoaa Syksyllä 2017 vuoden kestävän vapaaehtoistyöjakson Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa. Pride on ihmisoikeusjärjestö, joka järjestää vuosittain mm. Slovenian suurimman ihmisoikeustapahtuman Priden -kulkueen ja usean päivän oheisohjelman. Tämän lisäksi Ljubljana Pride työskentelee aktiivisesti mm. nuorisotyössä sekä kouluissa edistäen yhdenvertaisuutta ympäri Slovenian.

Toinen Linja 17, 3. kerros
00530 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

Rauha on ratkaisuja

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää järjestöstä tai toiminnastamme, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search