Skip to content

Hankeklinikoita, järjestömentorointia

ja projektiosaamiskoulutusta pääkaupunkiseudulla

HANKEKLINIKAT

Rauhankasvatusinstituutti avaa toimistonsa ovet säännöllisesti muille rauhaa edistäville nuorisoalan toimijoille hankeklinikoiden muodossa. Hankeklinikoiden tavoitteena on avustaa paikallisia järjestöjä ja muita nuorisoalan toimijoita hankehakemusten eteenpäin viemisessä, oikeiden rahoituskanavien löytämisessä sekä verkostoitumisessa paikallisesti sekä kansainvälisesti.

Hankeklinikan voi tilata omalle järjestölle sopivana ajankohtana ja se järjestetään RKI:n tiloissa Toisella linjalla. Hankeklinikka voidaan myös kohderyhmän pyynnöstä järjestää muissa yhteisesti sovituissa tiloissa. Kevään 2017 aikana hankeklinikoita järjestettiin joka tiistai. Hankeklinikan voi myös syksyllä 2018 tilata säännöllisesti tai vain silloin tällöin tarvittaessa. Myös viime hetken tilaus on mahdollinen.

Hankeklinikassa on aina paikalla asiantuntevaa henkilökuntaa, joka auttaa nuorten parissa toimivia heidän omissa hankkeissaan. Paikalle voi tulla pelkän projekti-idean tai vaihtoehtoisesti keskeneräisen hankehakemusten kanssa. Tavoitteena on yhdessä kehittää ideoita konkreettisiksi hankehakemuksiksi.

RKI:n toimisto sijaitsee Kalliossa osoitteessa Toinen linja 17. Hankeklinikkojen ajankohdasta sovitaan tapauskohtaisesti, ja ne on mahdollista järjestää myös iltaisin.

JÄRJESTÖMENTOROINTI

Rauhankasvatusinstituutti tarjoaa nuorisoalan ja rahoituskanavat tuntevaa henkilökuntaa, alan opiskelijoita ja kokeneita toimijoita järjestömentoreiksi.

Rauhankasvatusinstituutti avustaa myös pääkaupunkiseudun järjestöjä toiminnan kehittämisessä, projektimaisen työotteen sekä pitkäjänteisen kansainvälisen yhteistyön suunnittelussa. Järjestömentorointi on mahdollista aloittaa RKI:n henkilökunnan kanssa ja jatkaa RKI:n koordinoiman järjestöalan opiskelijan tai RKI:n vapaaehtoisen avulla. Järjestömentorointi tarkoittaa käytännössä esimerkiksi alueellisen yhteistyön kartoittamista, hankehakemusten oikolukua ja kommentointia sekä jonkun tietyn kansainvälisen projektin pitkäjänteistä yhdessä suunnittelua.

Järjestömentoroinnin voi tilata omiin toimitiloihin ja järjestömentoria voi pyytää paikalle myös ilta-aikaan.

PROJEKTIOSAAMISKOULUTUSTA

RKI järjestää yksittäisiä koulutuspäiviä projektisuunnittelusta ja hallinnoinnista syksyn 2018 aikana. Koulutuspäivistä tiedotetaan erikseen. Voit liittyä RKI:n sähköpostilistalle, jonka kautta kuulet uutiset uusimmista koulutuksista ja yhteistyömahdollisuuksista ensimmäisenä.

Yhdessä voimme työskennellä yhdenvertaisemman pääkaupunkiseudun ja Suomen puolesta.

Kysy lisää:

Daria Tarkhova, daria.tarkhova@rauhankasvatus.fi

Suunnittelija, nuorisotyö ja kansainvälinen yhteistyö

Font Resize