Nuorisovaihto on hyvä mahdollisuus 

ensimmäiseen kosketukseen kansainvälisiin mahdollisuuksiin nuorisotyössä

Nuorisovaihtoon voi toisinaan osallistua jopa 13 -vuotias nuori ja toisinaan nuorten on oltava yli 18 -vuotiaita. Jokainen nuorisovaihto on yksilöllinen ja lisätietoja osallistujista sekä teemoista löytyy aina yksittäisen nuorisovaihdon kuvauksesta. Kaikki nuorisovaihdot ovat osallistujille ja ohjaajille täysin maksuttomia eikä niistä koidu matka-, majoitus- eikä ruokakuluja, mikäli osallistujat löytyvät ajoissa ja kohtuuhintaisten matkalippujen hankkiminen on mahdollista.

 

RKI avustaa paikallisia kumppaneita nuorisovaihtojen suunnittelussa ja sopivien eurooppalaisten kumppanien löytämisessä nuorisovaihdon hakuvaiheessa hankeklinikoiden ja järjestömentoroinnin muodossa. Toisinaan RKI tarjoaa myös valmiita nuorisovaihtoja suoraan nuorille mikäli RKI on löytänyt hyvän yksittäisen mahdollisuuden nuorisovaihtoon osallistumisen kautta rakentaa uusia kumppanuuksia eurooppalaisissa verkostoissa.

 

Näillä sivuilla oleviin nuorisovaihtoihin on jo varmistunut rahoitus isännöivän kumppanin toimesta ja RKI osallistuu nuorisovaihtoon nuoria ja ohjaajia lähettävänä kumppanina. Nuorisovaihtoon voi hakea yksittäinen nuori, yksittäinen nuoriso-ohjaaja, suoraan tai myös useampi nuori yhdessä tai nuori yhdessä nuoriso-ohjaajan kanssa. Lisätietoja osallistumismahdollisuuksista ja -rajoituksista yksittäisten nuorisovaihtojen kohdalla.

 

Tällä hetkellä ei yhtään avoinna olevaa hakua nuorisovaihtoihin. Keväällä tulossa mm. kumppanuuksia Saksaan sekä Albaniaan nuorisotyöhön. Seuraa nettisivujamme sekä FB seinää uusimmista mahdollisuuksista. 

 

E.F.F.O.R.T: ECOLOGICAL AND LOCAL FOOD FOR THOUGHT – Örkelljunga, Sweden 15-22.10.2017
(+valmistelutapaaminen Örkelljungassa ohjaajalle sekä yhdelle nuorelle 13-15.9.2017)

Lähiruoka on ympäristöystävällisempää sekä usein terveellisempää. Nuorisovaihdon ideana on lisätä tietoutta nuorten keskuudessa lähiruoan merkityksestä terveellisessä ruokavaliossa sekä lähiruoan mahdollisuuksista arjen ympäristötekoina. Nuorisovaihto tarjoaa mielenkiintoisen kansainvälisen ja luovan ympäristön yhdessä työskentelylle tärkeiden asioiden parissa. Viikon aikana jaetaan tietoa osallistujamaista, tutustutaan toisiin sekä vietetään yhteistä aikaa eri kulttuureista tulevien terveellisten ja ympäristöystävällisten ruokien parissa.

Örkelljungan nuorisovaihtoa isännöivä järjestö Hello Youth (HeY) on kokenut Erasmus+ nuorisovaihtojen sekä EVS vapaaehtoispalvelun järjestäjänä. Hello Youth on erikoistunut maahanmuuttajataustaisten nuorten tukemiseen sekä kansainväliseen yhteistyöhön. Hello Youth työskentelee läheisesti muiden paikallisten järjestöjen sekä Helsingborin nuorisotoimen kanssa järjestäen esimerkiksi kielikahviloita englanniksi ja ruotsiksi, tukea kotitehtävien tekoon erityisesti maahanmuuttajataustaisille nuorille, seminaareja kansainvälistymismahdollisuuksista nuorille sekä luovia draamatyöpajoja. Hello Youthin tavoitteena on tukea nuoria aktiiviseen kansalaisuuteen ja tavoitteelliseen vapaa-ajan toimintaan sekä mahdollistaa vapaa-ajan toimintaa ja paikkoja osallistumiseen erityisesti muita heikommassa asemassa oleville nuorille. Myös nuorisovaihtoon osallistuvat ruotsalaiset nuoret tulevat siis erilaisista sosiaalisista taustoista sekä edustavat eri kulttuureja.

RKI etsii osallistujiksi yksittäisiä nuoria tai valmista nuorten ryhmää. Nuorisovaihtoon voi osallistua yhteensä kuusi nuorta sekä ohjaaja. Nuorten tulee olla 13-30 vuotaita ja ohjaajalle ei ole asetettu ikärajaa. Nuorisovaihto järjestetään englanniksi, mutta kielitaito ei ole välttämättömyys, sillä riittää että muutama ryhmästä pystyy kommunikoimaan englanniksi. Vaatimuksena osallistumiseen on lisäksi ainoastaan motivaatio osallistua koko nuorisovaihdon ajaksi ja osallistujien tulee olla Suomessa asuvia nuoria. Matkat Örkelljungaan lautalla/junalla/bussilla sekä majoitus ja ruokailut katetaan Euroopan unionin Erasmus+ -tuella ja osallistuminen on näin ollen sekä nuorille että ohjaajalle täysin maksutonta. Nuorisovaihto tarjoaa mahtavan kansainvälisen kokemuksen osallistuville nuorille sekä myös ainutlaatuisen hyvän ja luotettavan kansainvälisen kumppanuuden tulevaisuuden yhteistyölle osallistuvalle suomalaisorganisaatiolle.

Osallistujaksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen tai viestin kansainvälisen toiminnan ja nuorisotyön suunnittelijalle Daria Tarkhovalle, daria.tarkhova@rauhankasvatus.fi. HAKU PÄÄTTYNYT.

Toinen Linja 17, 3. kerros
00530 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

Rauha on ratkaisuja

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää järjestöstä tai toiminnastamme, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search