Opintovierailu Portugaliin toukokuussa 2018

Esteettömyys kansainvälisessä nuorisotyössä

Miten järjestää käytännössä kansainvälinen nuorisohanke jossa kynnykset eivät ole kenellekään liian korkeita vaan osallistuminen on mahdollista kaikille nuorille? Mitä tarkoittaa Erasmus+ -ohjelman erityistuki ja miten löytää ratkaisut EU:n hallinnollisiin kiemuroihin ja vaikeaselkoisiin sääntöihin, jotka joskus tuntuvat estävän luovat ratkaisut. Ohjelma koostuu vierailuista paikallisiin nuorten parissa toimiviin järjestöihin, joilla on pitkäaikaista kokemusta kansainvälisestä nuorisotyöstä osana liikuntarajoitteisten ja pitkäaikaissairaiden nuorten sosiaalista vahvistamista.

Opintovierailun aikana vieraillaan järjestöissä, joissa työskentelee tällä hetkellä myös kolme suomalaista vapaaehtoistyöntekijää Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun kautta. RKI lähettää opintovierailua Portugalissa isännöivän järjestön kautta jatkuvasti suomalaisia nuoria vapaaehtoistyöhön alueelle. Opintovierailu antaa siis myös erinomaisen mahdollisuuden tutustua siihen, millaista on käytännön tasolla lähettää suomalainen nuori pitkäaikaiseen kansainväliseen vapaaehtoistyöhön sekä verkostoitumiseen luotettaviin Eurooppalaista vapaaehtoispalvelua isännöiviin organisaatioihin. Opintovierailun osallistujat pääsevät myös tapaamaan Portugalissa asuvat suomalaisnuoret sekä keskustelemaan heidän kanssaan ajatuksista vapaaehtoistyöstä.

Opintovierailu on osallistujille maksuton ja myös matkakulut, majoituskulut sekä ruokailut tarjotaan valituille osallistujille maksutta Erasmus+ Youth in Action projektituen avulla.

Haku opintovierailuun avataan tammikuussa 2018 ja osallistujille ilmoitetaan valinnasta maaliskuun alussa.  

Toinen Linja 17, 3. kerros
00530 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

Rauha on ratkaisuja

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää järjestöstä tai toiminnastamme, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search