Outside In – Kansainvälinen vihapuheen vastainen koulutushanke

”Jos emme puutu vihapuheeseen, maailma on pian täynnä vihaa.”

Seksistiset vitsit, vihamieliset graffitit ja poliitikkojen suusta tulevat rasistiset puheet ovat tällä hetkellä valitettavasti arkipäivää. Usein ihmiset eivät välttämättä edes kiinnitä tähän huomiota niin kauan kuin se ei kohdistu heihin itseensä. Nämä ongelmat ovat tuttuja myös nuorisoalalla toimiville. Vihapuheen käsittely ja siihen reagoiminen on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää yhdenvertaisemman ja kaikkien osallisuuteen perustuvan yhteiskunnan luomisessa.

Vuosien 2017 ja 2018 suurin hankkeemme kokosi yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa 25 eri vähemmistötaustoista tulevaa nuorta ammattilaista yhteen Sloveniasta, Skotlannista, Irlannista ja Portugalista kehittämään toimivampia keinoja vihapuheeseen puuttumiseksi.

Kehittämistyön tuloksena syntyi verkossa toimiva Outside In -oppimisportaali, kansainvälinen kouluttajaverkosto, työkaluja ja toimivia malleja ehkäistä vihapuhetta ja ratkaista konflikteja väkivallattomasti sekä yhdessä tuotettu opas transformatiivisesta nuorisotyöstä.

Koulutuksemme suomalaiset osallistujat toimivat aktiivisesti kouluttajina eri yhdenvertaisuuden teemoista ja koulutuksia voi tilata mm. RKI:n kautta osoitteesta info@rauhankasvatus.fi

Toinen Linja 17, 3. kerros
00530 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

Rauha on ratkaisuja

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää järjestöstä tai toiminnastamme, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Font Resize