Pedal for Peace

– 50 naisrauhanaktivistia 15:sta maasta valloittaa elokuussa demilitarisoidun Ahvenanmaan pyöräillen

RKI kokoaa 50 naisrauhanaktivistia ympäri Eurooppaa ja Lähi-itää viikoksi yhteen pyöräilemään ja jakamaan osaamista sekä kokemuksia rauhantyöstä Euroopassa, Kaukasuksella ja Lähi-idässä.

Suomi haluaa yhä vahvemmin profiloitua rauhanvälityksen suurvaltana, mutta mitä rauhantyö on ruohonjuuritasolla, nuorten keskuudessa? Minkälaista on rauhanrakennus Palestiinassa tai Libanonissa verrattuna Serbiaan tai Suomeen?

Pyöräilyn lomassa osallistujat jakavat kokemuksiaan rauhantyöstä Lähi-idässä, Balkanilla, Kaukasuksella ja Euroopassa, tutustuvat Ahvenanmaan yli 160-vuotiseen historiaan demilitarisoituna alueena ja vetävät toisilleen vertaisoppimisen metodein työpajoja rauhanvälittämisestä, tasa-arvosta ja osallisuudesta. Mukana on muun muassa uskontojen välisen dialogin parissa työskenteleviä yhteisötyöntekijöitä Skotlantilaisia, vähemmistökysymyksiin perehtyneitä nuorisotyöntekijöitä Romaniasta ja seksuaalivähem-mistöjen oikeuksien puolustajia Sloveniasta.

Pedal for Peace on osa Follow the Women –verkostoa, joka on vuodesta 2004 lähtien järjestänyt pyöräilytapahtumia ympäri maailmaa. Follow the Women, kuten myös Pedal for Peace, nostaa esiin rauhankysymysten lisäksi myös konfliktien keskellä elävät naiset ja lapset. Tämän vuoksi kaikki pyöräilyyn osallistujat ovat naisia.

Pedal for Peace on jatkoa lokakuussa 2009 Lähi-idässä järjestetylle rauhanpyöräilytapahtumalle, jossa lähes 300 naisrauhanaktivistia polki Beirutista Jerusalemiin, ylittäen Libanonin, Syyrian, Jordanian ja Israelin sekä Palestiinan rajat. Rajat, joiden pitäisi olla lähes mahdottomia ylittää saman matkan aikana. Tässä on myös rauhanpyöräilyjen ydin: mikään ei loppujen lopuksi ole mahdotonta.

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää järjestöstä tai toiminnastamme, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Font Resize