Skip to content

Pedal For Peace – Pyöräilevä rauhanseminaari demilitarisoidulla Ahvenanmaalla

RKI kokosi 50 käytännön rauhanrakennuksen parissa työskentelevää nuorisotyöntekijää ja järjestötoimijaa Lähi-idästä, Kolumbiasta, Kaukasiasta ja Euroopasta pyöräilevään seminaariin Ahvenanmaalle alkusyksyllä 2017. 

 Seminaarin pääideana oli tarjota eri taustoista tuleville nuoriso- ja rauhantyön tekijänaisille turvallinen tila vertaisoppimiseen ja omien kokemusten jakamiseen yhdessä maailman kauneimmista saaristoista. Pedal for Peace on osa englantilaisen Nobelin rauhanpalkintoehdokkaan, Detta Reganin perustamaa Follow the Women verkostoa, joka on vuodesta 2004  lähtien järjestänyt pyöräilytapahtumia ympäri maailmaa. Regan halusi nostaa Palestiinan ja Lähi-idän ihmisten tietoisuuteen Irakin iskujen jälkeen uudella tavalla ja osoittaa solidaarisuutta pyöräilevän naisjoukon  voimin.

”Yhdessä olemme enemmän. Jos yksi nainen tekee muutoksen, se ei vielä näy missään.
Jos meitä on tuhat, se on jo näkyvä muutos.” 

Suomen pyöräilyn ideana oli vahvistaa ja luoda uusia yhteistyöverkostoja, sillä ”elämme aikaa, jolloin on tärkeää tuoda yhteen ihmisiä, joilla on halua ja osaamista rakentaa parempaa maailmaa kaikille. Meidän täytyy muistaa, että rakentajia on paljon ja muutos syntyy kohtaamisista, yhdessä tekemisestä ja hyvien käytäntöjen jakamisesta. Ilmapiiri on liian usein vihamielinen rauhan, ihmis- ja naistenoikeuksien puolustajille”, kuten RKI:ntoiminnanjohtaja Riikka Jalonen kiteyttää.   

Tervetuloa rullautumaan mukaan rauhanpyöräilymme upeisiin osanottajiin, tunnelmiin ja maisemiin RKI:n multimedia-artikkelissa!

Pyöräilyviikko huipentui Helsingin kaupungintalolla järjestettyyn “Women and Youth Building Peace” seminaariin, joka liitti viikon opit osaksi laajempaa Naiset, nuoret ja rauhanvälitys -kontekstia. Seminaarissa puhuivat Rauhankasvatusinstituutin toiminnanjohtaja Riikka Jalonen, CMI:n Women in Peacemaking Senior Manager Johanna Poutanen, Minna Saarnivaara Lähetysseuran Syria Initiativesta, kolumbialainen ihmisoikeusneuvonantaja Sara Cristina Lara Gonzalez IELC:tä, ranskalainen Coexister nuorisojärjestön perustaja Samia Hathroubi, georgialainen nuorisotyöntekijä Kety Zhvania Tyson Sunny House järjestöstä sekä Follow the Women järjestön perustaja Detta Regan. Tilaisuuden päätti Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Nasima Razmyar. 

  

Tapahtuma keräsi myös kiitettävästi huomiota mediassa: 

Suomeksi:   

Ruotsiksi:   

Englanniksi:

Font Resize