Skip to content

Rauhanpäivän brunssiseminaari 21.9.

Tiloja, joissa keskustellaan yhteiskuntarauhasta, antirasismista, yhdenvertaisuudesta ja turvallisesta tilasta rakentavasti, mutta intohimoisesti, ei ole koskaan liikaa.

Kansainvälisen rauhanpäivän, 21.9., kunniaksi Rauhankasvatusinstituutilla (RKI) on ilo ja kunnia kutsua teidät brunssiseminaariin kuuntelemaan nuorten aktivistien ja yhteiskunnallisten päättäjien välistä vuoropuhelua yhteiskuntarauhan, antirasismin ja yhdenvertaisuuden teemoista. Tervetuloa mukaan!

Päivä alkaa brunssilla vapaan tutustumisen merkeissä ja jatkuu puheenvuoroilla ja paneelikeskustelulla. Nuorten ja päättäjien välisessä dialogikeskustelussa nuoret vaikuttajat haastavat rakentavasti päättäjiä eri teemoista liittyen yhdenvertaisuuteen, yhteiskuntarauhaan ja antirasismiin.

Alustava aikataulu

11.30 Ovet aukeaa. Brunssia ja vapaamuotoista tutustumista. 
12.15 Avajaissanat
12.30 Johdanto päivän teemaan
12.50 Puheenvuoro
13.15 Nuoret aktivistit haastamassa päättäjiä
14.15 Yleisökysymysten aika
15.00 Tilaisuus päättyy

RKI:n kaiken työn ytimessä on rakentaa väkivallatonta ja yhdenvertaista maailmaa tukemalla nuorten valmiuksia yhteiskunnallisten rakenteiden kriittiseen arviointiin ja muutoksen mahdollisuuksien hahmottamiseen. Vahvistamme nuorissa olevaa rohkeutta toimia rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Tapahtuman tavoitteena on herättää avointa keskustelua muun muassa eriarvoisuuden kokemuksista ja yhdenvertaisuuden tavoitteista yhteiskunnassamme.

RKI on sitoutunut turvallisemman tilan periaatteisiin. Yhdistyksen toiminta on kaikesta syrjinnästä vapaata.

Eurooppasali on esteetön tila. Jos toivot lisätietoa esteettömyydestä tai muista järjestelyistä, ole yhteydessä Jenni Leppäseen (jenni.leppanen@rauhankasvatus.fi)

Korvaamme Helsingin ulkopuolelta tuleville matkakulut edullisimman julkisen kulkuvälineen mukaan 18–29-vuotiaille sekä nuorten ryhmän vetäjälle, mikäli ryhmässä on vähintään viisi henkilöä. Itse tilaisuus on maksuton. Helsingin ulkopuolelta matkustaville nuorille ja nuorten ryhmän vetäjälle on mahdollista järjestää myös majoittuminen sunnuntain ja maanantain väliseksi yöksi. Tapahtuma on suomen kielellä, mutta toivotamme lämpimästi tervetulleiksi ihmiset, jotka eivät puhu suomea äidinkielenään. 

Varmistathan osallistumisen alla olevan lomakkeen kautta, jotta osaamme varata tarpeeksi kaikille sopivaa naposteltavaa tilaisuuteen. Tilaisuuden tarjoilu on vegaaninen.

Milloin: Maanantai 21.9.2020
Mihin aikaan: klo 11.30–15.00
Missä: Eurooppasali (Malminkatu 16, 00100 Helsinki)

Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu mukaan viimeistään to 17.9. mennessä:  https://tinyurl.com/rauhabrunssi

Seuraamme tarkkaan yleistä COVID-19 liittyvää tiedottamista ja ohjeistusta, ja mukautamme toimintaamme niiden mukaan. Tiedotamme tarvittaessa toimintatapamme muutoksesta. Muistathan tapahtumaan tullessasi kiinnittää erityistä huomiota henkilökohtaiseen hygieniaan muun muassa pesemällä kädet saippualla. Jääthän kotiin, jos sinulla on minkäänlaisia flunssaoireita.

Hanketta rahoittaa Erasmus+.
Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

Font Resize