Tiedotamme täällä alan seminaareista. Tiedotamme tapahtumista, jotka ovat meidän järjestämiämme, mutta jaamme tietoa myös muiden tahojen ja erityisesti kumppaniemme järjestämistä mielenkiintoisista seminaareista ja tapahtumista eri puolilla Suomea sekä maailmaa.

 

Tulevat tapahtumat

Ei tällä hetkellä uusia tapahtumia.

 

Menneet tapahtumat

Women and Youth Building Peace, 4.9. klo 8.30 Helsingin kaupungintalo

Mikä on naisten ja nuorten rooli rauhanrakennuksessa erilaisissa poliittisissa konteksteissa Afrikassa, Lähi-idässä, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa? Minkälaisena YK:n päätöslauselmat 1325 Naiset, rauha ja turvallisuus sekä 2250 Nuoret, rauha ja turvallisuus näyttäytyvät käytännön työssä esimerkiksi Kolumbian rauhanprosessissa tai lähempänä meitä Euroopassa ja Helsingissä? Jos rauhanneuvotteluiden päättäjistä alle 5% on naisia, onko äänen antaminen naisille rauhankysymyksissä itse asiassa radikaalia?

Rauhankasvatusinstituutilla ja Suomen Lähetysseuralla on ilo kutsua teidät seminaariin: Women and Youth Building Peace, maanantaina 4.9. Helsingin kaupungintalon Empire-saliin klo 8.30.

Seminaarissa kuulemme naisia, jotka ovat osallistuneet käytännön rauhanrakennustyöhön Kolumbiassa, Syyriassa sekä Euroopassa, sillä rauhanrakennusta tarvitaan myös rauhan säilyttämiseen. Rauhan rakentajia tarvitaan siellä, missä yksilöt ja ryhmät ovat vaarassa syrjäytyä ja kadottaa äänensä yhteiskunnassa. Seminaarin päättää Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar, jonka puheenvuorossa kuulemme, miten seminaarin yhteistyökumppanina toimiva Helsingin kaupunki vastaa käytännössä kysymyksiin yhteiskuntarauhan rakentamisesta ja säilyttämisestä.

 

Tapahtuma päättää Rauhankasvatusinstituutin järjestämän Pedal for Peace -seminaariviikon, joka kerää 50 rauhan ammattilaista eri puolilta maailmaa viikoksi demilitarisoidulle Ahvenanmaalle jakamaan kokemuksiaan rauhan rakentamisesta Lähi-idässä, Etelä-Amerikassa, Kaukasuksella ja Euroopassa. Seminaarissa kuulemme myös tuoreita näkökulmia ja terveisiä Ahvenanmaan pyöräilystä. http://nuorisotyo.rauhankasvatus.fi/pedal/

Seminaarin kieli on englanti. Seminaarin tarkempi ohjelma ja puhujat löytyvät liitteestä. 

 

Ilmoittautumiset 30.8. mennessä: https://goo.gl/forms/3V3Haj15Yv60GF7E2

Lisätietoja:

Riikka Jalonen, Toiminnanjohtaja, Rauhankasvatusinstituutti, riikka.jalonen@rauhankasvatus.fi, p. +358 44 3022042

Heli Pekkonen, Viestintäkoordinaattori, heli.pekkonen@rauhankasvatus.fi, p. +358 40 709 6661

dialoginappi-iso-ei-tekstia

Toinen Linja 17, 3. kerros
00530 Helsinki
info@rauhankasvatus.fi

Rauha on ratkaisuja

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää järjestöstä tai toiminnastamme, niin voit lähettää sähköpostia täältä.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search