Skip to content

Harrastaen tutuksi!

Kuinka päästä mukaan harrastuksiin, kun helpot ja tutut kanavat eivät ole itsestäänselviä? Vuosien 2018 ja 2019 aikana toteutettava Harrastaen tutuksi –hanke tuo Suomeen muuttaneet nuoret ja harrastusmahdollisuuksia tarjoavat tahot yhteen ympäri Suomea Oulussa, Kuopiossa, Tampereella, Lohjalla, Forssassa ja Turussa. 

Haluamme innostaa eri taustoista tulevia nuoria harrastamaan, madaltaa osallistumisen kynnystä sekä tuoda esiin nuorten omaa aktiivista toimijuutta ja ideoita erilaisille harrastustoimijoille.   

Tarjoamme Suomeen muuttaneille nuorille mahdollisuutta vaikuttaa harrastusten järjestämiseen ja uusiin harrastusmahdollisuuksiin tutustumiseen lähellä omaa asuinpaikkakuntaa. Harrastustoimijoille, kuten järjestöille ja urheiluseuroille, tarjoamme mahdollisuutta saavuttaa uusia harrastajia sekä kuulla nuorten ideoita uusien harrastajien tavoittamiseen sekä toiminnan saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden kehittämiseen.     

Harrastustyöpajat starttasivat kaikissa kaupungeissa ideointityöpajoilla, joissa nuoret, kotoutumisen parissa työskentelevät ja harrastustoimijat pääsevät kartoittamaan tulevan yhteistyön pohjaa. 

Työpajoissa pohditaan miten harrastustoiminta olisi mahdollisimman avointa, miten uusia ihmisiä saadaan mukaan toimintaan ja mitä kaikkea annettavaa ja mitä toiveita Suomeen muuttaneilla nuorilla on harrastuksia tarjoaville järjestöille ja seuroille.    

Saavutettavuuskoulutuksessa ylitetään osallistumisen esteitä

Nuorten Akatemia järjestää toukokuussa 2020 etänä maksuttomia saavutettavuuskoulutuksia, jotka on tarkoitettu vapaa-ajantoiminnan järjestäjille. Koulutus sopii esimerkiksi urheiluseuran, järjestön, pienyhteisön tai nuorisotyön tarpeisiin. 

Tilaa koulutus omalle organisaatiollesi tai ilmoittaudu mukaan kaikille avoimeen koulutukseen.

Kaikille avoimet koulutukset järjestetään 7.5. klo 10–12 ja 12.5. klo 15–17. 

Ilmoittautuminen 7.5. koulutukseen

Ilmoittautuminen 12.5. koulutukseen

Lue lisää saavutettavuuskoulutuksista Nuorten Akatemian sivuilta. 

Tervetuloa mukaan! Lisää tietoa hankkeesta ja työpajoista löydät tältä sivulta, Nuorten Akatemian sivuilta ja somesta, joten seuraathan meitä ja pysyt kuulolla!  

Hanketta rahoittaa Opetushallitus. 

Font Resize