Skip to content

Miten solidaarisuutta tehdään?

podcast

"Mitä on solidaarisuus? Voiko sitä tehdä? Voiko solidaarisuus olla tekoja?"

Miten solidaarisuutta tehdään? on neliosainen podcast, jossa pohditaan solidaarisuuden ulottuvuuksia, sen lähelle tuomista omaan arkeen, ja ennen kaikkea kannustetaan omien solidaarisuusprojektien toteuttamiseen.

Julianna Brandtin toimittamassa podcastissa tutustutaan käytännön kautta Euroopan Solidaarisuusjoukkojen solidaarisuusprojektien maailmaan. Podcastissa annetaan muun muassa vinkkejä projektisuunnitteluun ja opitaan ensimmäistä kertaa rahoituksen hakemisesta sekä hakujärjestelmästä.

Jakso 1: Motivaatiota hakemiseen: projektina ilmastotunteet

Ihan ensimmäiseksi tarvitaan tietysti motivaatiota ja todella hyvä idea! Näitä asioita Julianna pallottelee podcastin ensimmäisessä jaksossa Ilmastoryhmä ja tunteet -projektin Tiia-Mari Tervaharjun kanssa. Miksi ilmastotunteiden käsittely ylipäätänsä on tärkeää solidaarisuudenkin näkökulmasta ja miten taide voi siinä auttaa?

Transkriptio

Jakso 2: Nuoret yhteiskunnallisina toimijoina

Miten solidaarisuutta tehdään? -podcastin toisessa jaksossa tutustutaan Nuorten Vuoro -hankkeesta tuttuun Teemu Vaarakallioon. Nuorten Vuoro on nuorille suunnattu verkkomedia, jossa voi omaehtoisesti osallistua ilmastokeskusteluun. Jaksossa pureudutaan muun muassa siihen, miten ja kenen ehdoilla nuoret näkyvät ilmastokeskusteluissa sekä miten ystävistä ja yhteisöllisyydestä saa voimaa omaan aktivismiin.

Transkriptio

Jakso 3: Miten hakemuksia arvioidaan, OPH:n Kati Inkinen?

Kolmannessa jaksossa tutustutaan hankkeiden arviointiin Opetushallituksen Kati Inkisen kanssa. Keskustelemme muun muassa siitä, että mitä kaikkea solidaarisuusprojektit voivat olla? Miksi on tärkeää, että näitä rahoja jaetaan? Mitä seikkoja tulisi ainakin ottaa huomioon hakemusta tehdessä?

Transkriptio

Jakso 4: Päätöksen jälkeen: syytä juhlaan!

Podcastin viimeisessä jaksossa ympyrä sulkeutuu. Haastattelussa on vuorostaan ilmastotunteet ja taide -projektin Milla-Maija Saari. On karonkan ja samalla uuden alun aika, projekti sai myönteisen päätöksen!

Transkriptio

Opetushallitus rahoittaa tätä hanketta
Euroopan solidaarisuusjoukkojen logo
Font Resize