Skip to content

Nuoret haastoivat päättäjiä pohtimaan nuorten asemaa päätöksenteossa rauhanpäivän brunssilla

Syyskuussa 2018 rauhanpäivänä järjestimme seminaarin, joka toi yhteen nuoria ja etenkin heikommassa asemassa olevien nuorten parissa toimivia nuorisotyöntekijöitä sekä erilaisia nuorisotyön päättävissä asemassa olevia virkahenkilöitä, järjestöjohtajia ja poliitikkoja. Toiminnassamme mukana olleet nuoret vastasivat päivän ohjelman suunnittelusta ja keskusteluagendan luomisesta meidän nuorisotyön ammattilaistemme tukemana.   

Tilaisuudessa nuoret haastoivat päättäjiä miettimään vastauksia kysymyksiin: “Kenen ehdoilla nuorisotyötä Euroopassa ja Suomessa tehdään?” ja “Miten nuorten osallisuus, intersektionaalisuus ja yhdenvertaisuus käytännössä nuorisoalalla toteutuvat ja mikä on kenenkin rooli joko muutoksen mahdollistajana tai sen jarruna?” Lisäksi nuoret puhuivat päättäjille saavutettavuudesta nuorisotyössä, yhdenvertaisuudesta, turvallisesta tilasta sekä siitä, ketkä nuorista nähdään toimijoina ja ketkä vain toiminnan kohteena.  

Tapahtuma sai paljon positiivista palautetta niin nuorilta kuin päättäjiltä, joten haluamme mahdollistaa tämänkaltaisen vuoropuhelun myös jatkossa. Pysy siis kuulolla ja seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa, jotta saat tiedon tulevista tapahtumistamme heti! Täältä löydät myös ajankohtaisen tiedon tulevista tapahtumistamme. 

Hankkeen rahoitti Erasmus +. 

Font Resize