Skip to content

Rauhankiihdyttämö 19.-21.9.

Tule tapaamaan päättäjiä, haastamaan heitä yhdenvertaisuuden teemoissa ja ottamaan hankekirjoittaminen haltuun!

Onko sinulla idea, kuinka maailmaa muutetaan tai oletko turhautunut siihen, kuinka nuorten on vaikea aidosti saada ääntään kuuluviin päätöksenteossa? Onko mielessäsi yhteiskunnallinen ongelma tai epäkohta ja siihen ratkaisuehdotus? Olet tervetullut yhdessä RKI:n kokeneiden ammattilaisten kanssa työstämään ideaasi ja hakemaan sille rahoitusta EU:lta Rauhanpäivän kiihdyttämössä 19.-21. syyskuuta. Kerää yhteen vähintään viiden nuoren (18–30-v.) porukka ja voitte saada projektin toteuttamista varten jopa 8 000 euroa Euroopan solidaarisuusjoukoilta.

Kiihdyttämön aikana käymme läpi ryhmien ideoita ja rahoitushakemuksia, selvennämme EU:n hakemusjargonia ja tarjoamme ammattilaisten tukea ja mentorointia hakemusten työstämiseen. Osana kiihdyttämöä järjestämme Rauhanpäivän foorumin perjantaina 20.9., jossa ryhmillä on mahdollisuus päästä haastamaan päättäjiä teitä kiinnostaviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin liittyen.

Odotamme ja toivomme osallistujiksi moninaisia nuoria: eri puolilta Suomea, eri sukupuolia, kieli-, kulttuuri- ja muiden vähemmistöjen edustajia, sillä tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta mahdollisimman laajasti ja auttaa mahdollisimman monia ääniä tulemaan kuulluiksi.

Nuoret Suomesta ovat toteuttaneet Solidarity Corps -rahoituksella aiempina vuosina esimerkiksi yliopiston valmennuskurssin vähemmistöihin kuuluville nuorille ja feministisen kaupunkisuunnittelun projektin.

Voit lukea lisää edellisestä järjestämästämme tapaamisestamme täältä.

Kiinnostuitko?

Hae mukaan viimeistään 9.9. tällä lomakkeella!

Painotamme osallistujien valinnassa ryhmien moninaisuutta ja eri vähemmistöjen mahdollisimman laajaa edustusta. Ilmoitamme valituille viimeistään 10.9. mennessä sähköpostitse.

Käy osallistumassa tapahtumaan myös Facebookissa!

Alla kiihdyttämön aikataulu ja ohjeet lyhyeen ennakkotehtävään.

ALUSTAVA AIKATAULU

Torstai: Orientaatiopäivä klo 11-16 (Kallio)

  • Ohjattua tutustumista RKI:n toimistolla
  • Mikä on Solidarity Corps? -infotilaisuus
  • Viime vuoden hankkeiden esittely
  • Omien ideoiden esittely ja brainstorming

Perjantai: Rauhanpäivän foorumi klo 9-15 (Eurooppasali, Kamppi)

  • Tiedossa muun muassa: Brunssia ja tutustumista, yhteistoiminnallista työpajatyöskentelyä päättäjien kanssa, vapaata seurustelua ja kahvia

Lauantai: Hankeklinikka klo 10-16 (Kallio)

  • RKI:n asiantuntijat mentoroivat ryhmiä hankehakemuksiin liittyen

 

Hanketta rahoittaa Erasmus+

Font Resize