Skip to content

Tasa-arvo kuuluu meille! – intersektionaaliset iltapäiväkahvit

PERUTTU!

Tapahtumamme Tasa-arvo kuuluu meille! joudutaan suureksi epäonneksemme perumaan koronavirustilanteen muuttuessa hetki hetkeltä.

Päädyimme ratkaisuun Suomen hallituksen ja alan toimijoiden eilen antamien suositusten perusteella ja haluamme suojella riskiryhmiä. Koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi ja hidastamiseksi kehotetaan rajoittamaan ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Myös Eurooppasalista on tullut tänään viestiä, että he peruvat kaikki tilaisuudet toukokuun loppuun saakka.

Järjestämme tilaisuuden mahdollisesti uudestaan syksyllä 2020, joten olisi erittäin hienoa, jos pääsisitte osallistumaan mukaan seuraavalla kerralla!

Suuret pahoittelut kaikesta mahdollisesta vaivasta ja toivomme, että asiat kääntyvät pian parempaan suuntaan.

Tiloja, joissa keskustellaan tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta, osallisuudesta ja turvallisesta tilasta rakentavasti, mutta intohimoisesti, ei ole koskaan liikaa.

Tasa-arvon päivän sekä rasismin ja syrjinnän vastaisen viikon kunniaksi Rauhankasvatusinstituutilla (RKI) on ilo ja kunnia kutsua teidät perjantaina 20.3. Eurooppasaliin (Malminkatu 16) kuuntelemaan nuorten aktivistien ja yhteiskunnallisten päättäjien välistä vuoropuhelua tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemoista. Tervetuloa mukaan!

Aikataulu:

13.30 Ovet aukeavat. Kahvittelua ja vapaamuotoista tutustumista.
14.00 Avajaissanat
14.15 Johdanto päivän teemaan: Nuorten oikeudet ja intersektionaalisuus
14.30 Nuoret aktivistit haastamassa päättäjiä: vuoropuhelua tasa-arvosta intersektionaalisella otteella
15.30 Yleisökysymysten aika
16.00 Tilaisuus päättyy

Päivä alkaa kahvihetkellä vapaan tutustumisen merkeissä. Päivän johdantopuheenvuoron pitää sukupuolentutkimuksen tohtoriopiskelija Mikko Saarinen, joka puhuu aiheesta nuorten oikeudet ja intersektionaalisuus.

Kello 14.30 aloitamme nuorten ja päättäjien välisen dialogikekustelun, jossa nuoret vaikuttajat haastavat rakentavasti päättäjiä eri teemoista. Mukana keskustelussa ovat aktivisti Akunna Onwen, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh ja transaktivisti Valo Inkinen.

Päättäjien roolia vuoropuhelussa edustaa muun muassa Vihreiden kansanedustaja Bella Forsgrén, opetus- ja kulttuuriministeriön erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez sekä oikeusministeriön Demokratia- ja julkisoikeusosaston yksikönpäällikkö Niklas Wilhelmsson. Lisäämme tänne keskusteluun osallistuvat, sitä mukaan kun heidän saapumisensa varmistuu. 

RKI:n kaiken työn ytimessä on rakentaa väkivallatonta ja yhdenvertaista maailmaa tukemalla nuorten valmiuksia yhteiskunnallisten rakenteiden kriittiseen arviointiin ja muutoksen mahdollisuuksien hahmottamiseen. Vahvistamme nuorissa olevaa rohkeutta toimia rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Tapahtuman tavoitteena on herättää avointa keskustelua muun muassa eriarvoisuuden kokemuksista ja yhdenvertaisuuden tavoitteista yhteiskunnassamme.

RKI on sitoutunut turvallisemman tilan periaatteisiin. Yhdistyksen toiminta on kaikesta syrjinnästä vapaata.

Eurooppasali (Malminkatu 16) on esteetön tila. Jos toivot lisätietoa esteettömyydestä tai muista järjestelyistä, ole yhteydessä Jenni Leppäseen (jenni.leppanen[at]rauhankasvatus.fi)

Korvaamme Helsingin ulkopuolelta tuleville matkakulut edullisimman julkisen kulkuvälineen mukaan.

Varmistathan osallistumisen alla olevan linkin kautta, jotta osaamme varata tarpeeksi kaikille sopivaa ja maistuvaa naposteltavaa tilaisuuteen. Tilaisuuden tarjoilu on vegaaninen.

Tapahtuma Facebookissa

Hanketta rahoittaa Erasmus+.
Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

Font Resize